onsdag 31 augusti 2011

Lättlagad lunch.


God morgon alla fina : )


Jag tycker verkligen om, eller rättare sagt älskar att laga mat och baka, men ibland så tar fantasin liksom paus när det gäller maten. Jag jobbar alltid delade dagar och är ledig några timmar mitt på dagen, så jag och min käre gubbe har alltid lunch hemma tillsammans : ) Men som sagt ibland så står det helt stilla vad man ska laga... Vad ska vi ha till lunch? så kändes det verkligen igår. Inget fanns det att bara värma på heller utan jag skulle försöka komma på nå´t snabbt att laga.....
Det är väldigt tacksamt att laga mat till min gubbe (även till killarna) för han säger alltid att det är väääldigt gott och äter det mesta : ))


Då gjorde jag något väldigt enkelt som blev väldigt gott.

Jag fräste strimlad rökt skinka.
Skar sen upp små blomkålsbuketter, morötter, zuccini och röd lök, la alla grönsakerna i pannan tillsammans med skinkan och lät det fräsa tills det blev lagom tuggmotstånd i grönsakerna.
Värmde ett tortillabröd, strödde lite riven ost över brödet, hällde sen över skinkan och de varma grönsakerna så att osten smälte.
Hackade lite walnötter grovt och strödde över, skar upp tomater och sallad och toppade kalaset med.
En klick med keso till detta fick det bli också.


Det blev faktiskt väldigt gott och mer än mätt blev man också : )
Det tog nog inte mer än ca 15 minuter allt som allt.
Ett litet snabbt och lättlagat lunchtips blev det från mig idag.

Hoppas ni alla mår bra och få en fin dag.

Stor Varm Kram
Jessica

7 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Å tack för gulliga ord:) Tror nog att det är hos dej det är finast.. vad man ser på dina bilder så:).. och en vedspis..vill jag ha.. och et gammalt hus..men så bor man i ett 30 gammalt hus istället! bra va.. Kom att tänka på en sak ..det finns något som kallas bloggbilder:).. DÅ gör man fina bilder inom ramen:)..sen att det är stökigt runt omkring.. ärre ingen som ser..Såg att du varit på en marknad nånstans.. var det i Värmskog eller?.. många fina saker.. och sen såg jag betongljusstkarna.. har DU gjort dem själv?..såå läckra.. försökte mej på att göra en sån.. men det gick inte såå bra:)..
ha en skön go lell-lörda..kram..Pia

Mariette sa...

Vad gott det lät!

Visst är det så att inspirationen för matlagning går upp och ner...Roligt när den finns där och desto tråkigare när det är ont om idèer.

Detta verkade supersmaskigt!

Kram Mariette

hemma hos lilla mej sa...

Bara så gott både det lät och ser ut.Ha en fin dag.Kram Rita ♥

LOPPISLIV sa...

Det måste jag prova, det ser ju jättegott ut och verkar enkelt att göra också. Så fin vedspis i förra inlägget, en sån skulle jag gärna ha i vårt kök, så mysigt!! Ha en fin kväll. Kram Paula

Sophia sa...

Hejsan!
Det ser gott och enkelt ut,
måste prova :)
Vad roligt att du tittade in.
Tack :)
Man får gärna fråga,
armbanden kostar 5 euro.
Kram,Sophia

Norr om Köpenhamn sa...

Mmmm...det ser väldans gott ut! Tack för tipset :o)
Ja, det är jobbigt när idéerna tryter. Jag har länge haft en dipp när det gäller matlagning (kanske för att min man är så duktig på att laga mat ;o)). Men har plötsligt fått tillbaks gnistan igen, plockat fram nya recept, bakar och står i. Jätteskoj!

Ha en skön kväll!
Kramar
Ulrika

Anonym sa...

Mums såg gott ut kan behöva tips gahhh så jobbigt att hitta på saker och ting lättare med bakningen ; ) kram Sofia