fredag 31 maj 2013

Stockholm i mitt hjärta.

Hej alla fina vänner!


Nu har en vecka gått igen!
Jag har varit i Stockholm och jobbat och sitter nu på Arlanda och väntar på mitt flyg hem : )) 

Jag måste bara säga.... vilken underbar storstad vi har, jag har alltid tyckt mycket om Stockholm, jag har under många år haft min bror där men också mitt jobb så jag är ganska mycket i vår underbara storstad!


Just den här årstiden... alla underbara uteserveringar, små butiker som har öppet långt in på kvällen.
Promenaderna i Gamla Stan..... så himla mysigt.


Vi har faktiskt tagit långa promenader genom Gamla Stan varje kväll jag varit här, jag och min fina bror som ni ser på bilden... och vovvarna såklart : ))


Vi har njutit av miljön, varandras sällskap och lite god mat och dryck på olika uteserveringar....


Till sommaren har vi bestämt att vi ska ta en guidad nattvandring, jag, killarna och min bror med sambo, det ska tydligen vara helt fantastiskt!

Men som sagt, nu är jag hemma igen hos mina killar och helgen ska bli underbar tillsammans med dom!
Borta bra men hemma bäst......

Måste säga.... Jag blir rörd till tårar av alla era varma fina kommentarer om Emil i förra inlägget.... Tack snälla...

Stor kram till er och ha en underbar helg!
Jessica

fredag 24 maj 2013

Att bli hyllad för den man är....

Uuuunderbara fredag... äntligen är du här : ))

Jag är hos Emil och ska strax dra igång med att röja o greja lite, handla, fylla på förråd,  putsa fönster o tvätta.
Jag ser verkligen fram emot att få göra riktigt fint tills han kommer hem från skolan, ska laga nåt riktigt gott som vi ska äta tänkte jag : ))


Myyys!

Men nu måste jag bara dela med mig av en sak, jag har fått tillåtelse också :))

I måndags så hade Emils klass i uppgift att skriva ett hyllningstal och sedan redovisa detta inför klassen och sina lärare... Uppgiften var att hylla någon/något som man har i vardagen, något som man inte klarar sig utan, något som man värderar så högt att man näst intill inte finner ord....
Vad skriver han om tro, vem håller han ett tal om, vem hyllar han....
Jo, om mig.... sin mamma...

Jessica Meijer.

Jag har en speciell kvinna i mitt liv som jag inte skulle klara mig en enda minut utan. Visst låter det lite dumt eftersom att jag flyttat ifrån henne men hon ger mig en trygghet i min vardag som gör att jag får en känsla inom mig själv att jag kan klara vad som helst. Genom att hon alltid har funnits där vid min sida när jag än har behövt henne, endast ett telefon samtal eller ett rum bort. Med sina extraordinära uppmuntrande kommentarer som alltid får mig på bra humör.
Det kvittar hur mycket energi jag försöker lägga ner på att försöka dölja mitt missnöje eller min fundersamhet över något som har skett så kan hon se det på mig. Hon brukar säga en mening som jag faktiskt märkt nu på senare år, stämmer väldigt bra. ”Jag känner dig bättre, än vad du känner dig själv” alltså jag kan komma hem och bara fundera över en konstig händelse eller känt mig obekväm under en dag och hon ser det på mig direkt och hjälper mig lösa problemet på minsta möjliga bekostnad för mig, hellre att hon får skjuta upp något hon planerat. Hon är den mest godhjärtade personen som jag känner.

Uppmuntra är bara en liten del av allt hon gör under en dag, det kvittar vad jag har för funderingar så kan jag ringa henne och förlita mig på att hon hjälper mig snarast möjligt.

Ett exempel var när jag skulle flytta hit och min hemkommun sa nej till att jag skulle få inackorderingstillägg. För att jag skulle få det slet hon hela dagarna för att ligga på kommunen och visa dom hur fel dom faktiskt hade. Detta gjorde hon samtidigt som hon redan jobbade på en heltids anställd tjänst för ett flygbolag.

Utan denna makalösa och häpnadsväckande människa skulle jag inte kunnat klara av att uppnå dom framgångar och tagit dom kliv som jag faktiskt gjort i mitt liv. Inte heller skulle jag ha möjligheten att ta dom kliv som jag kommer ta i framtiden utan henne.

Den personen som jag pratar om är självklart min mamma, Jessica Meijer som hon nu heter efter giftermålet som ägde rum under julhögtiderna. Jag kan säga så mycket som att jag skulle inte kunnat önska mig en bättre mamma, pengar eller popularitet har ingen betydelse. Får man en sådan mor som jag fått behöver man inget sådant.... utan kärleken och uppskattningen som kommer hemifrån räcker med goda marginaler.


Tack finaste Emil..... Jag älskar dig så det gör ont!

Jag kan inte beskriva med ord hur stort detta är och känns för mig.... 

Stor kram till er mina fina vänner, ha en underbar fredag, det ska jag ha, först med min ena kille, sen med allihopa!
Jessica 





onsdag 22 maj 2013

Nu blommar det : ))

Onsdag igen...



Ni måste tycka att jag är lite trögstartad : )) 
Flera veckor på raken nu så har mitt första inlägg kommit just på onsdagen, mitt i veckan : ))


Nu ni... nu blommar det precis överallt och doftar helt ljuvligt!!
Har tagit in några kvistar av vår vackra hägg som står på baksidan och ställt lite här o var i huset, ni vet ju hur det doftar : ))
Det är ganska roligt med den häggen, ni som följt mig ett tag vet att vi bor i ett hus som min farfar har byggt... 
När min farmor och farfar skulle "göra" sin trädgård så tog de ofta bilen till skogs och letade växter i skogen.
Denna hägg är ett sånt skogsfynd, den planterade dom 1958 och då var den ca en meter hög, 
ni kan ju tänka er hur hög den är nu, och hur vacker den är!


Hoppas allt är bra med er och att ni har möjlighet att vara ute och njuta av det underbara vädret, man kan se från dag till dag i trädgården hur den tar form, man ser nästan när det växer, så fort går det : ))


Imorgon åker jag till Emil, han har hemmamatch och sen har jag tagit en semesterdag på fredag för att göra en lite sen vårstädning hemma hos honom, putsa fönster mm. Han har ju sommarlov som alla andra från skolan så småningom men inte ledigt från fotbollen alls i stort sett... så han kommer vara kvar i Degerfors nästan hela sommaren och har fått sommarjobb där. Han ska även ta en intensivkurs för körkort och som tur var har dom det där han bor, det finns ju inte överallt...
Men i allafall... då känns det extra viktigt för mig att åka dit och få storstäda och fylla på alla förråd.... Vi kommer ju såklart ses massvis under sommaren ändå, men..... ja ni vet.... vi mammor : ))
Sen följer han med hem under helgen och det ska bli så mysigt att få vara alla 4... Jag har Stockholmsvecka nästa vecka och då är det extra skönt att ha en myshelg bakom sig : ))

Ha en mysig onsdag!

Stora kramar
Jessica 



fredag 17 maj 2013

Baka, baka liten kaka...

Freeeeeedag : ))


.... känslan i kroppen kan inte beskrivas med ord så härligt känns det : ))
Ledig, tid att få greja lite i trädgården, sova lite längre, se på några fotbollsmatcher och njuta av det underbara vädret som redan visat sig!


Jag och Filip skulle baka något igår kom vi på, sockerkaka tyckte han. Okej, vanlij, choklad eller mjuk pepparkaka? Vanlij eller choklad tyckte han.... Sen sa han, eller.... Vanilj OCH choklad : ))


Sagt och gjort så fick det bli!
Vi bakade och smakade tillsammans och var faktiskt väldigt nöjda med resultatet : ))
Receptet till chokladkakan hittar ni HÄR och receptet till vaniljkakan hittar ni HÄR, jag använde samma recept som till vaniljmuffinsarna ni hittar via länken.


Det passar perfekt med lite nybakat nu till helgen, känner på mig att det kommer bli en hel del fikande ute i trädgården : ))


Det kommer med andra ord att bli en härlig helg känner jag.... förutom att Emil inte kommer att kunna komma hem, han har bortamatch, långt ner i Sverige och Filip har 2 hemmamatcher denna helg, ibland krockar det men så är det... Desto mysigare när vi ses nästa gång : )) 
Filip är så go, han sa... men va synd om Emil som inte kommer hem nu när vi har bakat o allt.... men, sa han sen, det är väl bara o baka igen, eller hur mamma... tills Emil kommer hem : )) Såklart att vi ska!

Hoppas att ni får en riktigt mysig helg, det ska vi ha..
Förresten så ska vi på dop imorgon också : )) Våra fina grannar har adopterat en underbar liten tjej på 3 år från Kina, lilla söta Astrid, hon ska döpas imorgon.
Det ska bli jättetrevligt och mysigt : ))

Kramar till er!
Jessica 

onsdag 15 maj 2013

Till helgen smäller det :)

Mitt i veckan.... igen : ))


Ja... jag har haft lite på schemat sen förra veckan som ni säkert också har haft naturligtvis : )) 
Men för min del har det inneburit att jag inte varit här inne så mycket, tyvärr...
Men tiden kommer som min farmor säger : )) till allt och lite till. Det händer inte så mycket spännande här just nu : )) gör det dä hos er? Här går det i mycket jobb, fotboll, allt det där vanliga som ska hinnas med... Men har man lyckan och kärleken i sig och runt omkring sig så går det an med det mesta. Spännande eller inte, eller hur : ))


Hoppas allt är bra med er och att ni njuter av vår underbara årstid, det växer så det knakar överallt!


Tog med mig kameran ut i trädgården igår och allt har väckts till liv : ))
Det knoppar och blommar lite här och var och vår stora hägg på baksidan har faktiskt börja blomma lite på den södra sidan.... Ni må tro att det doftar helt underbart!!


Till helgen smäller det till om man ska tro på alla prognoser, och det ska vi såklart göra : ))
Då kommer solen och sommarvärmen på riktigt, det ska bli helt underbart!

Hoppas att ni har vackert väder idag och att ni har tid att ta vara på dagarna och njuta riktigt.
Våren kom snabbt och man får försöka hinna med den : )) innan sommaren helt plötsligt bara är här!

Uuuuunderbara tid.....

Stora varma kramar
Jessica 



onsdag 8 maj 2013

Mitt i veckan : ))

Hej vänner.


Hoppas allt är bra med er!
Såklart det är, solen och värmen har ju kommit, på riktigt till o med : ))
Sen så är det röd dag imorgon så just nu känns det underbart härligt, vackert väder, extra ledigt!
Det är ju redan onsdag men eftersom jag inte varit här inne sen helgen så hoppas jag att ni hade en skön sådan!


Jag skulle ju försöka ta mig i kragen och putsa lite fönster... håll i er nu : )) det gjorde jag också : ))
Inte hela huset, det hanns inte med men köket och vardagsrummet! Åhh va skönt det var att få det gjort. Det finns ju några fönster kvar att ta men det är så skönt just i dessa rum, där är man ju mest : ))


Nu får det på insidan vänta lite, man måste ju ta vara på dessa underbart vackra dagar och va ute lite!
Jag har ju inget stort växthus och nätterna är fortfarande lite
 opålitliga så just nu bärs mina växter in och ut : ))


Men så småningom ska de komma ner i jorden på riktigt mina små plantor. 
Här har vi 3 sorters tomater, 2 gurkplantor och 2 paprika.
Vilken lyx det är när man bara kan gå ut i trädgården och skörda : ))


Lite kryddor av olika slag, sallad och lite lök ska komma i jorden idag hade jag tänkt : ))

Först ska jag ut på jakt efter en konfirmationspresent, nära vänner till oss har en dotter som konfirmerar sig imorgon, det ska bli mysigt! Jag tycker om att gå i kyrkan, det är en varm och härlig känsla som infinner sig i mig när jag är där.... : ))

Ha en underbar onsdag fina ni!
Kramar
Jessica 



fredag 3 maj 2013

Välkommen vår & helg!

Nu så.....


...har den härliga helgfeeling infunnit sig och jag ser till o med fram emot att ev. putsa fönster under helgen... Lägg märke till ev. : )) 
Hur som helst så är det otroligt skönt att det är fredag och lite ledigt... Jag vet att ni alla håller med mig : )
Hoppas att allt är bra med er och att ni hade en fin Valborgsmässoafton, det hade vi med brasa, sång och fyrverkerier. I vår lilla by går man ur huse denna afton och samlas vid brasan tillsammans, det är jättemysigt!


Även om det blåser lite här hos oss så har vi ändå fantastiskt fint väder med sol och ordentlig värme... Jag tycker inte att det gör något att det blåser just nu, då torkar det upp ute desto fortare, eller hur : ))


Tänk att man nu tycker att det är så vackert ute... Bruna gräsmattor, tomma rabatter, det är inte vackert egentligen men ändå, det är ju vår!!


Vi har lite kalla nätter, men mina nästan nyplanterade penséer klarar sig alldeles utmärkt trots nån minusgrad...

t ä

Som sagt, fredag och det är minst sagt helt underbart.

Hoppas ni har några trevliga planer inför helgen, vi har fotboll på schemat som vanligt, Filip spelar redan ikväll, men Emil kommer inte hem så det känns såklart jättetomt, han har bortamatch och vi har ingen möjlighet att åka dit.... Snyft : (
Meeeen nästa helg så : ))
Ska försöka fixa o dona lite härhemma.... Vet inte vart jag ska börja bara : ))

Ha en underbar mina fina vänner.
Kramar i massor!
Jessica