fredag 21 augusti 2015

Det svämmar över :)


Äntligen fredag :)


Nu har det gått en vecka igen och den har gått fort... När det är måndagsmorgon så känns fredagen väldigt långt borta, men dagarna pinnar på ganska fort och helt plötsligt så vaknar man upp och veckans bästa dag har kommit :)


Filip började började nian i måndags och jag känner lite panik, han är ju våran lillkille.... 
Han har lite planer inför sitt gymnasieval men vet inte riktigt ännu, han har pratat på att göra som Emil, försöka komma in på Elitfotbollsgymnasium...... Det betyder att han flyttar (precis som Emil) när han är 16....... Hur mycket ska en mammas hjärta klara egentligen? :)

Emil har varit hemma ganska mycket under sommaren eftersom han jobbat i närheten av där vi bor, men på måndag så börjar han på Universitetet och åker redan ikväll till sin lägenhet i Karlstad... det kommer kännas tomt... riktigt jobbigt tomt.. 
Men men, så är det, det viktigaste är att dom är lyckliga, då är jag lycklig, och så ses vi ju snart igen :)


I och med att semestern tog slut så kom sommaren och det syns och märks minsann i mitt växthus :)


Här inne har det varit stiltje hela sommaren, knappt man har sett att plantorna har växt men nu så växer de och frodas för varje dag.


Tomater, gurka och paprika i mängder och en massa olika kryddor. Timjan, basilika, rosmarin, persilja, dill och oregano som skapar en doftceremoni när man öppnar dörren, helt underbart!


Det är lite svårt att ta vara på alla grönsaker själv, i och med denna explosion av värme så kommer allt på en och samma gång, bara på några dagar denna vecka har jag nog plockat in 10 gurkor och ca 30 tomater... Men grannar och nära och kära får vara med och dela :)


Nu ska jag fixa till lite matlådor som Emil ska få med sig när han åker. 
Sen ska jag njuta av att bara vara hemma under helgen, lite fotboll också, det hör liksom helgen till:)

Nästa vecka så börjar mitt resande igen, jag ska vara på kontoret på Arlanda några dagar och det ska bli riktigt trevligt att träffa alla kollegor igen efter semestern.

Ha en härlig fredag och helg!

Stor kram 
Jessica 

14 kommentarer:

Bara MammaMilla sa...

Jag förstår att det blir ohyggligt jobbigt för mamma-hjärtat! Underbart att kunna skörda så mycket från egen odling. Ha en fin helg! Kram Camilla

Villa Ell sa...

Hej fina du...
Oj vad det växer ocj knakar hos dig, här gav jag mer eller mindre upp min "växthus karriär" jag får börja om nästa år...
Grattis till Emil som blev antagen till Universitetet... min äldsta lillekille började femman nu... ojoj vad det går!
SÅ hemskt att läsa om din vän... usch det där gör ont att läsa!

Hoppas att du får en fin helg

Kram Sandra

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Oj så det växer, lycko som har
växthus. Och tack för tipset om
glödlampor, ska kolla nästa gång
jag handlar.
Fin helg och kramar/AM

Maria - Wikers Liv sa...

Hej vännen!
Vilka underbara bilder! Så frodigt det växer i växthuset!
Ja, du... det där med att barnen växer upp och blir vuxna är både "skrämmande" men ändå fantastiskt.
Jag sa det så sent som ikväll till mannen min, att det är så härligt att se att tjejerna blivit vuxna fina ungdomar, det är ju faktiskt vi som gjort dem till det de är. Det är ju vi som uppfostrat och väglett dem genom barndomen, att bli självständiga individer :)
Kram till dig och ha en fin helg!
/Maria

Blommiga Rutan sa...

Men oj så det växer i ditt växthus , kan nästan känna doften när du beskriver det! Härligt !
Jaa du, hu så jobbigt det var när barnen flyttade hemifrån , även om vi blev väldigt förskonade då båda hyrde varsin lägenhet i huset där vi har butiken, och det är ju liksom vårt andra hem, så jag träffade dom ju varje dag, så det var lite "mjuk" övergång, men ändå jobbigt, så jag förstår verkligen dina känslor .

Kramar Anncathrine

House and Garden by Bia sa...

Vilken härlig kryddträdgård ;))....själv har jag bara köpta kryddor i sommar...min dotter är 20 år och bor fortfarande kvar hemma...men det är ju bara för att hon inte har fast jobb....hon vill gärna flytta, hihi...jag flyttade hemifrån när jag var i hennes ålder, men då hade jag jobb ;))...tror det är nyttigt att sköta sej själv ändå ;)).........ha en fin helg nu och hoppas solen skiner hos er också....
Kramis bia

Hanna sa...

Vad roligt att ha så mycket att skörda.

Home2tiny sa...

Underbart att ha ett växthus och kunna plocka egna grönsaker och kryddor. Ja det är inte lätt för mammahjärtat när barnen flyttar hemifrån men samtidigt är det skönt att se att de växt upp till trygga och självständiga individer, men som sagt för mammahjärtat är det tufft. Ha en fortsatt fin helg vännen och härligt att du är tillbaka. Kramisar Tina

G:a Affären sa...

Att kika in i ditt växthus känns så trivsamt och det är mycket intressant att se på, växterna verkar också att trivas! Facket är så fint och praktiskt att förvara det som behövs nära till hands. Förstår att det mesta exploderat den sista tiden och generöst att du delar med dig! Här märkte jag att mina gräsmattor exploderat, de måste klippas idag, inget jag kan dela med mig av....

Önskar dig en fin start efter semestern!
Kramar /Cia

Hannis sa...

Vilken hylla du har där tänker jag och dreglar lite!
Jättefin!

Förstår att det känns när dom börjar röra på sig.
Men fint också, att dom ger sig iväg på egna äventyr med nya mål.
Universitet och elitfotbollsgymnasium, inga dåliga saker att fylla sitt liv med=))

Kramen till dig // Hannis

Sofia sa...

Jo du, det är samma här att växthuset stått still under sommaren...tills nu äntligen! Fast så mycket som du har jag inte skördat ännu...
Du undrade lite över ljusstakarna och faten.. Ja, visst är de snygga? Jag kunde inte motstå två ljusstakar och ett stort fat att ha frukt på..;)
Ljusstakarna är ca 15 cm höga och stora faten är ca 27 cm och de små 12 cm. De små passar bra med ljus på eller som blom-fat. =)
Mejla mig gärna om du vill att jag skickar nått... sofiasbod@hotmail.se
Kramis!

Frida G Svensson sa...

tanken på att Estrid ska flytta hemifrån!!! :(((( herregud, måtte tiden gå långsamt!
Kram på dig

The Place To Be - Malin sa...

Men wow vilket fint växthus!

Jo veckorna springer - likaså helgerna :-).

Kram Malin

Änglarum sa...

Hej fina du! och varmt tack för din hälsning<3 så det växer hos dig!!! här sjunger det mesta på sista versen :)) man liksom slutar vattna hi hi åtminstone mycket mindre i af)Önskar dig allt gott och en fin forts på veckan <kram kram Jessica