fredag 2 september 2016

Min sommar....

Bättre sent än aldrig.. ; ) eller hur... 


Hur har er sommar varit? Fantastisk hoppas jag!
  Min sommar har varit härlig och enormt jobbigt känslosam på en och samma gång....
Jag har saknat er alla och bloggandet men som så många gånger förr fick det vila lite...
Här kommer en "liten" tillbakablick på min sommar : ) Många kalas : )


Sommaren började med kalas.
Hemma hos oss så är det så att den som fyller år bestämmer vad som ska stå på bordet när det ska firas :) Filip fyllde 16 år den 4 juli och han ville i år ha smörgåstårta.... gjord av mig (hjälp) jag har bara gjort smörgåstårta en enda gång i mitt liv och det var över 20 år sen :) Han bestämde ingredienser och brödsort och så var det bara att sätta igång.


Det tog lång tid men var inte så svårt när jag väl kommit igång.. De blev faktiskt väääldigt goda :)




Ett måste till kaffet när det ska firas enligt Filip, kladdkaka, vaniljgrädde och till det fick det bli jordgubbar.


Min goa lillkille .... : ) Bilden är från hans lägenhet, han flyttade nu i slutet på juli för att börja studera på Elitfotbollsgymnasium och ekonomi/juridik på annan ort... Jag är lika överlycklig nu som för fem år sen när Emil gjorde samma resa, det är ju detta som de båda brinner för... och det är inte det enklaste att ta sig in, Emil är utespelare och Filip målvakt, jag är grymt stolt över dom båda från morgon till kväll.. :)
 Men jag saknar dom båda så jag håller på och stryka med...


Nästa kalas : ) Emil fyllde 21 den 8 juli och han kom hem så vi fick fira honom hemma.. så mysigt! Såklart fick han bestämma vad det skulle bjudas på.
Kallskuret med tillbehör. Kyckling och fläskfilé med färskpotatis och lite smått och gott fick det bli.







Ingen födelsedag utan jordgubbstårta till kaffet enligt Emil :)


Min stora goa kille :) Bilden är från hans lägenhet, efter studenten från Elitfotbollsgymnasiet och ekonomilinjen så flyttade han till ännu en annan ort. Han börjar nu andra året på Universitetet och läser till Civilingenjör med Industriell Ekonomi som inriktning.
Jag undrar bara, hur stolt kan man bli som mamma egentligen :)?


 Nästa kalas då :) Jo, min kära gubbe fyllde år den 8 augusti och han får ju såklart också bestämma vad det ska bjudas på :)


Han ville bara bjuda på godsaker så det fick det bli. Tårtor och hallonpaj och lite annat smått och gott. Hallonpajen blev det ingen närbild på, den hade redan kommit på bordet :) 


Vi menade att vi skulle sitta på verandan men det kom världens största skur och vi har plasttak... det går liksom inte att prata med varann då, regnet bara dånar :) Regnar det lagom är det okej, då hör man vad man säger till varann :) Så vi fick klämma ihop oss i köket istället, men finns det hjärterum så... ni vet :)


Här är han min gubbe :)


Sen så har det såklart bakats en del under semestern, jag har ju tre frysar att fylla på nu... Min egen, Emils och Filips. Muffins är en favorit, gärna choklad.


Frallor går alltid hem.


Likaså linfröbröd.


Många fina kvällar har vi suttit ute och ätit på soldäcket på framsidan.


Många kvällar (då det inte hällregnat) har tillbringats på verandan på baksidan.


Sen så blev det skördetid, hallonhäcken har verkligen visat sin bästa sida i år, det har ätits massor och jag har fryst in en hel del också... Vem vill inte ha en varm hallonpaj mitt i vintern?


En gren på plommonträdet bröts av under en stormig natt, rädda det som räddas kan tänkte jag. Det tog tid men till slut så började de på att mogna.


Kryddor i massor från växthuset.


Tomater i olika former och färger :)


Nu är det hög tid för alla äpplen, vi har fyra äppelträd så det blir en hel del. Jag tar inte reda på så mycket faktiskt. Min granne tyckte jag skulle köpa mig en fruktpress och göra äppeldricka.... Det kan nog bli så :)


På sommaren blommar hösthortensian i vitaste vitt....


...men på höstkanten får de en lätt rosa färg, så vackra.


Även sommarens kritvita begonior har intagit en liten rosa ton. 


Lite lagom suddig bild men det är i iallafall jag :) omringad av det bästa som finns... Mina killar :)

Som jag skrev i början av inlägget har det varit en ganska känslosam sommar, mycket har kretsat kring Filips flytt och det har varit enormt roligt och jobbigt på samma gång... såklart... Det är livets gång och även om jag saknar mina söner grymt mycket så är jag lika glad och stolt över dom för att de lyckas genomföra sina drömmar :)

Något annat som varit oerhört jobbigt.... Ni kommer kanske ihåg att jag i något tidigare inlägg berättat om en person i min närhet som är mycket sjuk... Min mamma... hon har fått en Parkinson diagnos som inte är medicinerbar, det är ingen vanlig Parkinson utan en kombination med både muskelförtvining och demens... Min pappa har under lång tid kämpat och haft henne hemma men nu är hon så pass sjuk att det går inte längre, så nu under sommaren har även min mamma flyttat... till ett boende för att hon ska få den bästa omsorgen som hon kan få... Min mamma och pappa träffades för 53 år sen och har hållit ihop sen dess, min mamma är bara 69 år.... 
Det har varit otroligt jobbigt, det är jobbigt och kommer fortsätta vara, hon blir bara sämre och sämre. Vi tar en dag i taget och kämpar oss fram tillsammans hela familjen...

Ja ni, ett enormt långt inlägg med lite från min sommar :)

Hoppas att ni alla får en underbar helg, vi hörs snart igen!

Varm kram 
Jessica 


22 kommentarer:

✫ Fru Eriksson sa...

Woooooooooo ljuvlig sommar <3
/Kram till dig!

MirandaMaräng sa...

Hej min vän Jessica!
Men SÅÅÅÅ mycket smarrig mat du lagat till alla födelsedagar!!! Jag blir verkligen hungrig
efter alla dessa läckra bilder!!!
Visst är det jobbigt när ens barn flyttar hemifrån. . .men så är tidens gång och man får glädjas med dem!!!
Men jag förstår dig helt och fullt!
Verkligen sorgligt med din mamma. . . .att insjukna så ung!
Jag önskar nu dig en fin helg vännen!
Stor Varm Kram

FREEDOMtravel sa...

Åh så mycket härlig sommarmat! Nästan så att jag längtar tillbaka till sommaren. Ändå känner jag mig ganska nöjd i år efter en sån fin sommar. Verkligen tråkigt att läsa om din mamma! Önskar en fin helg!

Browneyedgirl sa...

Vad härligt att få se bilder och läsa om din sommar :) Underbara bilder. Massor av smaskigt med vännen ;) Kram och njut av lördag fina du <3

Anna sa...

Men du alltså! Jag var lite småhungrig redan innan jag läste detta inlägg, kurrar inte direkt mindre i kistan nu! Jordgubbstårtan, gaash, vilken dröm!

Kristin/onlyfemale sa...

Åh så mycket gott! Härliga bilder.

Kram
Kristin
http://onlyfemale.se

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jättefina bilder från din sommar, och
så ledsamt med din mamma, så ung
Hoppas nu ni alla får en bra höst
Kramar/AM

dianasdrömmar sa...

Vilken härlig sommar du har haft kram

House and Garden by Bia sa...

Men åh så mycket gott på bilderna...och vi har ungdomar som är i samma ålder...roligt, min enda dotter (har bara ett barn) fyllde 21 den 21 juni ;)...och mina föräldrar är också sjuka. Mamma har cancer som är behandlad, men vi vet inte om den kommer att sprida sej...pappa har haft två stroke och glömmer hela tiden..såå tragiskt. Han var helt klar tills han var 88 år körde bil och var ganska alert, men nu är det som det är...nu är vi iaf hemma från Mallorca kom hem i går kväll så nu blir det full fart idag här hemma...det är mycket som ska göras efter resan som var solig och varm ;). Från minst 30 grader till 13 på ett par timmar. Idag har vi regn och även i går kväll när vi kom hem. Här är det bra och jag önskar dig en fin vecka vännen !!
Kramisar från bia

✫ Fru Eriksson sa...

Pst...Har "hälsat" på din söta lilla Bossa ♡
/Jam & Kram

Dixi Wonderland sa...

Gud va mycket gott :D

Erikslundsliv sa...

En känslosam sommar har du verkligen haft med både glädje och sorg. Det är ju så det är med livet, upp och ner om vartannat. Det var inga små killar du har, långa och vuxna ser de ut båda två. Jag tycker du har all anledning att vara stolt över dem!
Hoppas nu att det går bra för båda dina föräldrar i sin nya situation.
Ha det gott och var rädd om dig själv också mitt i allt detta!
Kramar, Ann

anettan sa...

Men så många goda bilder du bjuder på. Mycket Mums. Kram Anette

Bakom dörr nr. 11 sa...

Oj oj oj så himla mycket gott :)
Och vilka fina killar du har.
Önskar dig en bra start på veckan.
Kram Pia

Meta sa...

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Du har ju både glädje och sorg hos dig låt inte det tråkiga ta över utan se möjligheterna i det. Pojkarna blir stora får egna familjer snart då får du kanske åxå flickor till dina pojkar att ta hand om och glädjas åt. Din far orkar säkert mycket mer när han vet att din mor tas om hand på bästa sätt. Hon är inte många år äldre än jag, förstår att det är tungt.Jag tror att hon önskar att ni gör det bästa av den situation ni befinner er i.
SÅ många fina kalas ni haft i sommar och så duktig du är att ordna dom.Med god mat och tårtor mums jag blir hungrig av att se det.
Njuta av de minnena.
Önskar dig en fin vecka tänker på er och dig
Kram Meta

Hemma på Sjuan sa...

Åh så mycket gott du visar (blev ju hungrig igen ;)) Vad kul att se dina killar. Och fina dig! Vad jobbigt för dig/er att din mamma är så sjuk, stor kram Suss

Home2tiny sa...

Men jisses vännen så mycket gott du visar, blir hungrig som bara den och vilken fin bild på er tre. Förstår att din sommar varit känslosam med sonens flytt och det tragiska som hänt din mamma. 69 år ung och så hårt drabbad, blir så ledsen. Skickar den största varmaste kramen till dig vännen och din fina familj. Tina

Anonym sa...

Härlig sommar för dej!
Min sommar har varit alldeses för mycket jobb. Resande i 4 veckor, lite för intensivt.
Mitt jobb som reseledare innebär ju att jag ska jobba för att andra ska ha semester!!! Hoppas på semester senare.
Ha det bra!

Mittvitahem-Gottoblandat sa...

Älskade vän önskade jag bodde närmare , tänker på er med allt runt omkring . Vet ju hur ni har haft & har det . Och här är det inte ngr som varken ringer el, kommer på besök. Å sen när man ser all denna Goa maten å det goda du bakar , mums . Ja bara jag gjort min operation så blir jag kvar där i ca 3v , sen behöver jag nog vara hos någon . Så jag hamnar nog min mormor . Många kramar till dig

Blommiga Rutan sa...

Hej Jessica!

Så mycket härlig mat du visar! Blir så hungrig när jag tittar på dina fina bilder, ALLT ser ju sååå gott ut!
Vilka fina och duktiga killar du har, förstår verkligen att du är stolt!
Men det här när dom börjar flytta hemifrån.... det har vi "talat" om förut du och jag, det är väldigt, väldigt jobbigt, och så vill man ju inte riktigt visa det heller, vill ju att det ska kännas bra för dom. Ja, hu så jobbigt det var!
Väldigt tråkigt att höra om din mamma,och så ung, det var verkligen sorgligt.

Många kramar till dig
Anncathrine

Mittgodastefinaste sa...

Så härligt med mååååånga kalas!

Skönt med en liten bloggpaus ibland //Kram Jenny

Viorica Dăncilă sa...

Jag läste en kommentar online från en USA-baserad journalist avslöjar hur hon hittar en pojkvän (Mr.Right) 2 månader efter att hennes ex pojkvän bröt upp.
Jag skickar ett e-postmeddelande för att kontakta samma Dr.Amiso eftersom jag har dessa kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig, jag trodde på vittnesmål är bevis i verkligheten. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också.
lyckligtvis för mig kom jag över Dr.Amiso e-postkontakt i ett blogginlägg. I dag vittnar jag med glädje och lycka till världen ... detta är ett av de mest glada ögonblicken i mitt liv. Dr.Amiso den storslagna kärleks-stavningen, startade en trollformel för min räkning för att återhämta min ex-man med sin trollformel och magi.
Jag är gift i över 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter en skilsmässa, vi blev uppdelade för 3 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek.
Jag älskar min man så mycket. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att måla sig illa längre ... jag ville bara att han skulle älska mig för alltid. idag lever vi båda lyckligt tillsammans. Jag älskar honom så mycket. Min poäng är att han var min första kärlek (åtminstone det är som det känns).
Jag är glad och tacksam för den här stora mannen. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att det här fungerar också, 100% säker.
kontakta honom via hans personliga amail {herbalisthome01 @ gmail. com}
han har befogenheter att lösa följande relationsfrågor;
* Love Spells Win-Back Ex-älskare och vara rik.
* Magi för framgång och marknadsföring och Bär ditt eget barn.
* lycklig charm - BUSINESS STAR, Penis and Breast Enlargement.
* avdelningar - SKYDDSHAK, och lång livslängd.
* förbannelse upplösning, fri från kidnappning och att döda.
* andlig rening, fettförbränning och bantning.
* fertilitetsmagi - FRUITS OF WOMEN, Stroke and Virgnal decharge.
* dekret magi, STAV LOTTERI & VINN-SPEL STAV
Internet hjälper verkligen mycket med att ge en snabb och brådskande lösning på livsproblem.
{Herbalisthome01 @ gmail. com}