tisdag 20 december 2011

Julen står för dörren.

God morgon alla goa vänner.


Hoppas ni mår bra, har sovit gott och vaknat upp till en lika underbar morgon som jag... Det är inte så mycket snö men ett fint kritvitt lager på marken, 5 cm kanske .... - 8 grader och månsken : )) Hoppas, hoppas att det får ligga kvar under julen!


Nu är det bråda dagar minsann, julen står för dörren och visst är det härligt : ))
Nu fixas allt det sista för att kunna njuta till fullo när helgen kommer. Förr om åren så klädde vi alltid granen kvällen innan julafton och jag minns när jag var liten så plockade vi inte fram något julpynt alls förrän precis innan jul.... Nu för tiden plockas julpynt fram till första advent och julgranen kläs mycket tidigare.... Det är så härligt att njuta av julen hela december, den kommer ju bara en gång om året.....


Vi klädde våran gran i helgen, myste och drack lite glögg, frossade i pepparkakor och julgodis : )
Som ni ser så i vår gran finns allt, glitter, kulor, hemgjorda hjärtan och små paket och mycket mera :))
Lillkillen sa, mamma du måste lägga ut ett kort på vårt godisbord på din blogg, alla kommer vilja komma hit då : )) Han tycker det är som julafton när granen kommer in och godisbordet finns på plats. Det måste jag ju göra, speciellt när han har bett mig, men måste ta kort dagtid tror jag, som ni ser på mina bilder är min kamera inte av den bästa sorten : )) (eller beror det på den som står bakom kameran tro)


Julbockarna hör liksom till granen, tomten i gungstolen likaså.... Den är så rar tycker jag, han ser så snäll ut : ))... Det gör den här också, han har ett så snällt ansikte... Det var så man fantiserade om att den riktiga tomten såg ut när man var liten...

Ha en underbar dag alla goa vänner, vi hörs snart igen.

Varmaste kramen från mig till er.

Jessica



12 kommentarer:

Änglarum sa...

Hej fina Jessica!
Så fint du har..just nu snöar det o jag njuter av mitt morgonkaffe,det blev lite sovmorgon i dag efter en lång helg med jobb! önskar dig en fin vecka bland alla din fina tomtar.Kramiz Jessica

hemma hos lilla mej sa...

Bara så himla fint har du det .Sitter här med gott kaffe och kikar runt på bloggar.Önskar dej en fin tisdag bland dina söta tomtar.Julkram Rita ♥

Vintage House sa...

Hej
Här snöar det och hoppas det får ligga kvar:)
härligt mysigt vid granen och jag är som du pyntar i god tid så man hinner njuta...
Jag hade oxå en bock under granen men av någon konstig anledning hade den rymt sin kos....
ha en härlig dag
kram
sandra

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fina tomtar du har, och vilken härlig känsla när granen är inne och klädd. Vi tar in vår i em. Och som jag letat efter mina gamla pjäxor hos min mamma, men dom är nog slängda. Tyckte det var så vintrigt och fint med dina.
Kramar
AnnaMaria

Lotta Zetterling sa...

Hej Jessica!!Tack för dina värmande ord hos mig, det gläder mig alltid..

Här hemma har det också varit tradition att klä granen dagen innan julafton och göra julskinkan. Men senaste åren har vi klätt granen en vecka innan, men julskinkan håller jag i för annars hinner jag tröttna.

Kram Lotta

Sanna sa...

Hej,

Vad julfint det är med gran med just ef julsaga i. :) Tycker om det. Precis som du är jag uppvuxen med att julpynt och gran skulle fram kvällen innan julafton. jag höll väl på just den traditionen tills jag kom på att min riktiga mysdag innan jul är kvällen innan första advent. Då tar jag fram allt. Granen är lite sen i år, men skall in imorgon. Då är det jul i mushuset. :)

Om vi inte "syns" innan jul. Ha en riktigt fin jul med mycket familj, mat och paket.
GOD JUL
Sanna

Anonym sa...

Så fint du har gjort, julstämningen har infunnit sig...

Kram Birgitta

Marie sa...

När jag var barn började vi alltid pynta till Lucia och julgranen kom in dagen före julafton. Nu grejar jag lite under hela december och granen klädde vi under helgen som var. Vill hellre njuta av allt under adventstiden, efter jul är jag så trött på allt så jag får behärska mig för att inte slänga ut det innan nyår, hihi.

Jättemysiga bilder!

Trevlig kväll!
Kram Marie

Anette sa...

Halloj vännen
Men vilken ursöt tomte du har vid granen hi hi ansiktet va också jättefint:)
Hi hi spännande att se erat julgodis bord mums..
Ha de så bäst.
Kramen Anette

Ninja sa...

Önskar dig en fin dag!

Mittvitahem-Gottoblandat sa...

Halloj mi underbaraste vän.
Å va fint du pyntat till det med klädd gran å allt.
Som du vet så har jag ej gran (bara en liten),lite pynt av viss anledning i år ,men nästa år så får man väl njuta desstå mera.
Hoppas ni får det underbart.
Kramar på er
Victoria

Här är gudagott att vara ! sa...

- Här var det riktigt juligt minsan. Tomten såg faktiskt riktigt snäll ut, jjust en sån som man skulle vilja träffa om några dagar !
- Jag väntar ett tag till med att ta in den inte så fina granen...Det blir nog på fredag när sönerna har kommit hem.

jag imponeras över att ni kan ta fram godiset redan nu...Om jag gjorde det skulle det vara slut innan julaftonen ;) !