onsdag 4 januari 2012

Får jag fresta med en paj eller två : ))

Hej alla rara... Idag tänkte jag tipsa om en underbar bok... om smulpajer.. MUMS!

Klassisk havresmulpaj med äpple.

Denna bok är en liten julklapp till mig själv : )) Yngste sonen säljer alltid jultidningar och detta är ett av bokfynden i år. Paj är ju så himla gott och speciellt smulpaj :)


Smulpaj med mörk choklad och mintpäron.

Man kan ju ha vad som helst i en paj egentligen, och om ni som jag har frysen full med hallon och blåbär så är det ju jättegott att lyxa till vardagen med en liten paj till efterrätt med smak av vad som komma skall : )) En vår och sommar full med frukt och bär.


 Ljuschokladsmulpaj med plommon och portvin.

Är man som jag ensam tjej i familjen och vill göra sig populär så är detta ett säkert kort, hemma hos oss älskar vi alla paj, och man blir inte lite populär som mamma när det serveras : ))


Chokladsmulpaj med päron och O´boy.

Vi älskar choklad som ni vet sen förut och det är inte klokt vad mycket olika pajer man kan göra med choklad.... Söt choklad i kombination med fräscha, syrliga bär.. MUMS!


 Koriandersmulpaj med blandade bär.

Den här boken innehåller inte mindre än 126 sidor med underbara pajrecept, fantastiska bilder på underbara pajer och för att inte tala om det vackra porslinet : )) Man blir verkligen sugen på att gå på loppis och leta fint gammalt porslin.




 Vinbärssmulpaj med mörk choklad.

Boken rekommenderas varmt av mig.
Den heter "Smulpajer till kaffe & dessert" och är skriven av Elisabeth Johansson. Alla underbara fotografier är tagna av Nisse Peterson.

Idag är mina bilder lite suddigare än vanligt : )) för att jag har fotat direkt ur boken men hoppas ändå att ni ska bli lite frestade : ))

Vill verkligen tacka för alla fina varma kommentarer om mitt förra inlägg : )) Min familj betyder allt för mig och det känns så härligt när ni uppskattar det jag skriver om dom. Era hälsningar värmer verkligen mitt hjärta!

Ha en härlig onsdag.

Kram
Jessica



12 kommentarer:

Anonym sa...

MUMMA : ) kram Sofia

Norrfrids Eija sa...

Syftet uppnått - jag blev frestad, speciellt av hallonpajen som jag ääääälskar! Gött!
Eija

Här är gudagott att vara ! sa...

Åh vilken fresterska !
Jag älskar också paj av alla sorter, liksom dom övriga i familjen ! - Den boken kanske man skulle köpa och baka sej igenom ;)
Men efter alla helger som varit nu så har jag gett mej själv BAKFÖRBUD några veckor ! - Det är inte klokt vad man kan vräka i sej...men gott är det ;) !
Kramar Anneli ♥

Mariette sa...

Ååååhhh vad sugen man blev nu, gillar choklad i alla former så det är ju mest lockande...verkar vara en riktigt bra bok!

Kram Mariette

Änglarum sa...

Hej! vilken fin bok :) smulpajer är ju verkligen goda o relativt enkla att göra o kan tydligen varieras många ggr om ;) ha en fin kväll!kramiz Jessica

STENLYCKA sa...

Tack för tipset. Den får jag nog köpa mig. Jag som älskar att äta och göra paj.
Kram Raina

Stina sa...

Mums, så gott!:-) Kram Stina

Vintage House sa...

fantasistk gott det ser ut och jag älskar paj.....
Ha en mysig kväll
krma
sandra

lotta sa...

Nu vill jag bara gå och baka....just det pajer! Tack för fina bilder! Kram Lotta

Sanna sa...

Mmmmmm, paj!!

Vår familj är som din. In love with paj. Av alla sorter. :)


Vi är 4 bakgalna tjejer i vår familj. ;) mannen äter förstås gärna.Han är inte helt ensam av sitt kön han är i gott sällskap av vovven. :)Han tycker också paj e gott.


Tack för bakbokstips. Imorgon får det bli äppelpajsbak här. Idag bakades det muffins. När man är på landet bakas det hejvilt det lilla köket. :)

Sköna hälsningar från sommarstugan. :)

Vi i Villa Ville kulla sa...

Vilka underbara pajer och vilken bok!!!!Älskar pajer med en massa vaniljsås till förstås!!!
Kramar Lotta

OlgaA sa...

Åh.... GÖTT!!!!! :)

kramar/Olg@