torsdag 17 september 2015

Äntligen fredag... nästan

Go´kväll kära vänner.


Efter en vecka med skyfall så visar sig solen lite, men bara en gnutta än sålänge men helgen ska bjuda på fint väder sägs det.


Förra veckan var jag i Stockholm och jobbade och kom hem sent fredag kväll, då känns helgen lite kort faktiskt, men denna vecka har jag varit hemma och jobbat och då känns det som helg redan på torsdag kväll nästan :)


Min trädgård och mitt växthus levererar fortfarande faktiskt trots det dåliga vädret. Kryddorna står sig bra och lite sockerärtor och tomater kommer det titt som tätt.


Så mycket paprikor som jag fått i år har jag aldrig fått förut. Jag sådde dom inne tidigt i våras av kärnor från paprikor jag köpt och det är tydligen så man ska göra, för det bara fortsätter komma men de tål inte att torka ut märkte jag, man måste vattna dom heeela tiden.


Min egen lilla ekologiska odling.. Härligt :)


Här har ni en liten tjej som njuter till fullo (som sin matte) när solen visar sig :) 
Det är precis ett år sedan min man hittade henne på sitt jobb... Hon var så liten, bara någon månad gammal, trots att vi annonserade lite här och var så var det ingen som ville veta av henne, så då fick hon flytta in hos oss :) Världens mest kelsjuka och goa tjej :) Först trodde vi att hon var en kille och fick heta Bosse i några veckor, men det visade sig att hon var en tjej och fick namnet Bossa.

Den här helgen är som alltid fylld med fotboll i dagarna två, Emil kommer hem imorgon och spelar på lördag och Filip spelar både lördag och söndag. Det vore inte så dumt om det fina utlovade vädret kommer :)

Jag håller på att baka bröd faktiskt, såna här och steker köttbullar, mannen och Filip är och skruvar på Filips A-traktor och de blir nog glada över nybakat bröd med köttbullar på när de kommer hem. Köttbullarna är snart klara och medans brödet jäser så ska jag njuta av ett glas rött och se på en må bra film :)

Hoppas ni ska hitta på något mysigt i helgen.

Stor kram 
Jessica 


12 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Så fint i din trädgård och mycket du olat, spännande att plocka in. Så söt hon är er kisse.
Här gärna av dig om du är intresserad av några Aloe Vera produkter, de är verkligen bra! Kram o fin fotbollshelg till dig, Suss

House and Garden by Bia sa...

Tycker också det känns som fredag idag, hihi....och roligheter blir det i helgen hos mej...på lördag är vi ett gäng "tjejer" som ska ut på krogen och äta...och skaka loss också, kanske på samma ställe, haha...få se hur det blir med det ;))........idag har vi haft skyfall (inte filmen, hihi) men regn har öst ner, men nu ska det bli lite bättre i helgen...men det märks att hösten är på väg...
Kramis bia

Hannis sa...

Bossa...vilken sötnos!
Tack och lov att hon fick flytta hem till er och njuta av livet.
Bara tanken på alla dessa katter som ingen vill ha får mig att rysa.
Så jag blir glad av att läsa att hon fick stanna hos er=))

Så paprikor då! Härligt att kunna skörda sitt eget.
Det är alltid godast.

Nu hoppas jag att du får en lång och skön helg // Kram Hannis

Ps. Tack för din feedback på det där med bloggandet.
Det är viktigt att göra precis som man själv vill, det man mår bra av.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bossa är så söt, hon hade tur som
hamnade hos er, den kissen trivs.
Och så fina paprikor du har, lyx och
gå ut och plocka egenodlat.
Ha en skön helg
Kramar/AM

Helenas enkla vardag sa...

Så skönt att kunna jobba hemifrån! Det skulle jag vilja göra på heltid, fast då också vara min egna chef. Sådana där bolltistlar vill jag också ha i min trädgård, undrar om de sås eller om man köper färdig knöl? Vilken tur att lilla Bossa hamnade hos er, så söt är hon.
Kram och ha en skön skön Fredag.
Helena

vitadrömmarobusigabarn sa...

En underbart fin helg till dig fina!!
Kramar

Villa Ell sa...

Oj vad det växer och blommar hos dig... hos mig har allt blivit höst och vissnat!
Jag hade en pytte paprika och en klåfingrig treåring så nu finns inte den paprikan mer ;-)
Låter som en trevlig och fullspäckad helg, det är så kul att vara med när dom idrottar :-)

Önskar dig en fin helg
Kram Sandra

MirandaMaräng sa...

Härligt att kunna odla sina egna grönsaker, de smakar ju mycket bättre då!
Söt liten "Bossa" du har!
Tack för titten & kommentaren hos mig!
Önskar dig en skön helg!
Kram

Maria - Wikers Liv sa...

Oj så härligt det växer! Och Bossa, så söt hon är!!! Vilken tur att maken hittade henne. Vilken tur att hon fick komma till er :)
Låter som en skön helg hos er! Här har vi också haft en mysig helg. Jag boostade med tjejkväll igår och idag har det blivit kultur och små-shopping ;)
Kram/Maria

Home2tiny sa...

Önskar att jag också hade ett växthus där jag kunde plocka mina egna grönsaker, lyxigt och fantastiskt gott. Vilken tur Bossa hade som fick ett hem hos er och att din man hittade henne, synd om alla katter som bara lämnas sådär vind för våg. Hoppas du haft en mysig helg finaste och att du får en bra start på veckan. Kramisar Tina

Änglarum sa...

Hej hej tjejen! så härligt att fortfarande ta del av det ätbara :) har lite tomater kvar och chili men på sista versen ...Mums vad gott med Hemma stekta köttbullar,det var ett tag sedan jag gjorde det,däremot dammade jag av lergrytan och gjorde sjömansgryta.enkelt och gott! önskar dig o familjen en fin start på veckan<3kram kram Jessica

Blommiga Rutan sa...

Så härligt med ett eget växthus !
Och så mycket gott du odlar!
Vilken söt liten kisse, vilken tur att hon fick stanna hos er, så hemskt med alla stackars katter som är hemlösa.
Det låter mysigt det där, göra köttbullar och baka bröd. Livskvalité .
Fin vecka till dig
Kramar Anncathrine