fredag 23 oktober 2015

Lite allt möjligt faktiskt.


Veckan är slut...


..det är den ju egentligen inte men veckans vardagar i allafall. Skönt, än en gång, jätteskönt att det är fredag. Även fast helgen är fullspäckad och jag undrar hur den ska räcka till så är det skönt!


Jag nämnde ju i nåt inlägg för ett tag sen att Filip har samma planer och drömmar som sin storebror Emil, att gå på Elitfotbollsgymnasium. Den typen av gymnasium ska sökas innan 1 december..
Så i onsdags var det dags att besöka elitgymnasiet som Emil gick på men nu var det Filip som stod i centrum. För exakt 5 år sedan gjorde vi samma resa med Emil. Dessa besök går ut på att de ska visa upp sina kunskaper och granskas av tränare på elitnivå. Första besöket av kanske 3 eller 4 innan man vet om man kommit in eller inte. Filip är målvakt och de tar endast in 2 målvakter! Konkurrensen är enormt stor.... Vi häller tummar och tår... 


Det var en ganska känslomässig resa... Allt kom tillbaka, när Emil sökte, spänningen och nervositeten innan han fick sin plats... Då var det bara lycka :) Sen kom den dagen han skulle flytta, precis fyllda 16 år... Som förälder vill man ju att ens barn ska få leva ut sina drömmar och man vill att de ska lyckas... Samtidigt som man som mamma känner sig som att någon stoppat handen rakt in i bröstet på dig och bara ryckt ut ditt hjärta.... Det var det jobbigaste jag har upplevt i hjärtesorg, men på en och samma gång så lycklig för hans skull... Konstigt..


Det är bara kämpa som gäller nu för att komma in för Filips del... Jag är ju hans mamma och tycker att han är den duktigaste målvakten som finns :) skämt och sido, han är grymt bra och jag tror på honom till 150%!


För att fira det lyckade besöket så varför inte frossa i det bästa som finns... Nutella.
För inte sålänge sen bakade jag havre och nutella kakor, men nu fick det bli nutellamuffins, det går lite snabbare :)


Jag bakade vanliga vaniljmuffins, receptet hittar ni HÄR, sen så klickades det i en rejäl klick med nutella i varje form.


Dessa fina formar har jag köpt av Filip, hans klass säljer en hel massa olika saker för att få ihop pengar till skolresan nästa år.



Hur gott ser det inte ut liksom?
Smakar ljuvligt i alla fall :)

Som sagt en hel helg med aktiviteter, Filips klass har disco för småklasserna på skolan, Emil har kvalmatch imorgon, sjukt viktigt med vinst, finns inget annat alternativ, maken ska på kurs och jag måste jobba. men det får bli mellan aktiviteter :)

Ha en mysig helg.

Kram 
Jessica 

19 kommentarer:

Maria - Wikers Liv sa...

Heeej vännen!
Åh, jag förstår precis hur du känner med mammahjärtat och sorgen och lyckan... Eller jag kan tänka mig i alla fall... Vår dotter pratade ett tag om att åka ett år till USA (efter tvåan på gy), den yngsta dottern, som dessutom har diabetes... hur skulle det gå... utan mamma ;) Men hon ändrade sig för tillfället för hon vill inte lämna sina klasskompisar för att komma tillbaka och gå med de som går året under... Jag har inte påverkat henne alls i detta, men sagt att hon kan ju alltid åka efter gymnasiet istället och plugga eller nått... För man vill ju som sagt att barnen ska få leva ut sina drömmar...
Jag hoppas så att sonen kommer in! Håller tummen för det!
Ja, även om helgen är fullspäckad så är det ändå just en helg ;) :)
Kram och ha en riktigt fin helg med dina nära och kära!
/Maria

TantGlad sa...

Tack snälla du för din fina kommentar. Ska länka dig så jag inte tappar bort dig.
Du visar ju bilder så man bara dräglar. Så gott det ser ut.
Varm helg kram.

House and Garden by Bia sa...

Mums för muffins !!
Mycket aktiviteter där, hihi...
Sen vill jag tacka för dina fina ord i din kommentar till mej ;))
Det värmer i hjärtat !!
Önskar dej en fin helg tillsammans med din familj ;))
Största kramen
Bia

Hannis sa...

Smarrigt som 17 låter det som!!

Jag håller tummarna för att han kommer in.
Kan tänka mig att det är pressande för er alla, mycket nerver när man ska granskas.

Mjuk helg till dig / Kram Hannis

Hemma på Sjuan sa...

Hoppas han lyckas komma in! Jobbigt när de flyttar men mysigt att hälsa på de. Åh så goda kakor du har bakat. Kram

Erikslundsliv sa...

Min dotter flyttade också när hon var 16 år för att gå på gymnasiet i Stockholm. I juni i år tog hon studenten och är tillbaka i Dalarna fast nu har hon flyttat hemifrån igen. Det är kul att följa barnen när de blir stora och ger sig iväg också. Livets gång och även om det är lite tomt så är det bra att de vill iväg och inte blir kvar hemma för länge tycker jag. Min son har också flyttat för ett år sedan så nu får jag och mannen rå om varann istället. Mysigt det med!
Ha en fin helg!
Kram, Ann

Mittgodastefinaste sa...

Förstår precis vad du menar, jag är också fotbollsmamma.....

Tack för din gulliga kommentar om mina bilder, jag är totalt ointresserad av teknik och märken på sådant även min kamera, som är en gammal Canon som jag köpt begagnad. Däremot lägger jag massor av tid på att fotografera och tar jättemånga bilder till varje inlägg och jobbar jättemycket med att sätta bilden i kameran och redigerar aldrig bilderna!

Kram Jenny

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Dom ska jag baka, bakar jag sötebröd
så blir det nästan jämt just muffins.
Och hoppas hoppas Filip Kommer in, tufft
med så få platser. Håller tummarna
Ha en skön helg och kramar/AM

Gunillasljusglimtar sa...

Hej gumman o tack för titten o tanken på min syster.Jaa vi är fyra bröder o två systrar kvar,tyvärr inte mycket kontakt med våra bröder:(.synd för VI försöker men alla har såå mycket att göra! Fast lillebror kommer till mig i morgon o firar mig o syrran:)))Såå kul för er son:)))håller alla tummar för honom...Smarriga bilder som vanligt hos dig...kraam Gunilla 💕

Fröken gredeliin sa...

Ser så gott ut :) låter som ni hsr en tuff resa framför er hoppas det går bra :) fin lördag kram till dig

MirandaMaräng sa...

Fullspäckad helg du har framför dig!
Håller tummarna att din son får en plats. . . .men förstår samtidigt din "mammaoro" när sonen flyttar
. . . har själv upplevt det!
Mums för dina muffins!!! Måste testa!
Tusen Tack för dina fina kommentarer hos mig! Blir så Glad!
Önskar dig en jätte fin helg!
Stor Kram

Helena sa...

De där kliven barnen gör... de berör så mycket i mammahjärtat. Dina muffins ser underbart goda ut. Perfekt fika så här en höstlördag. Kram

anettan sa...

Men gud så gott......bofde jag prova. Kram Anette

Änglarum sa...

Hej hej! håller tummarna för sonen och önskar honom Lycka till :) receptet tar jag gärna! är ju en gottegris hi hi..på gott och ont! ny vecka nya tag ha det gott Jessica< kram kram din namne

Anonym sa...

Håller tummarna att han kommer in...
Så goda muffinsen ser ut måste testa detta.
Birgitta

dianasdrömmar sa...

Åh, hoppas han kommer in, muffinsen ser galet goda ut :) kram Diana

The Place To Be sa...

Ser supersmarrigt ut! Det var jättelänge sen jag åt nutella. Mums!

Ja hoppas han kommer in även om jag förstår att det är tufft för dig.

Kram Malin

Blommiga Rutan sa...

Hej Jessica!

Håller tummarna allt jag kan att han kommer in!
Förstår, vet, precis hur du känner, bra beskrivning av dig.Det är verkligen tufft när barnen far iväg hemifrån för att studera. Och när dom flyttar hemifrån förr gott. Ja, det är faktiskt min värsta hjärtesorg också, exakt som du beskriver det. Sedan vill man ju självklart inte att barnen ska bo hemma hela livet, absolut inte. Men, man saknar tiden som var.

Fin onsdag till dig
Kramar Anncathrine

House and Garden by Bia sa...

Kikar in och önskar dej en trevlig helg!!
Må så gott i alla helgons helg ;)
Kram bia