fredag 11 mars 2011

Bakat lite....



Hallongrottor med riven vit choklad på.
Mina killars favorit blev kvällens första bak, ett önskemål från dom och det fick bli så :)
De är supergoda!
Ca 30 stycken.
200 gr smör
1 dl socker
1 msk vanilj socker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl hallonsyl
50 gr riven vit choklad.
Blanda alla ingredienser utom sylt och choklad till en jämn smet.
Forma till små kulor och lägg i pappersformar, tryck till en fördjupning i mitten av varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Strö över den rivna chokladen direkt när kakorna kommer ut.,,, Underbart goda :)

Sen blev det ett recept från min barndom, men som jag även sett hos "Bagarstugan"

Havregrynstekakor.


Ca 30 tekakor
3 dl havregryn
5 dl vatten
100 gr smör
5 dl mjölk
2 pkt jäst
1 dl socker eller sirap
1 tsk salt
ca 2 l vetemjöl
Koka havregryn och vatten till en gröt, klicka i smöret och rör runt så att det smälter. Blanda i mjölken och smula ner jästen, rör runt så att den löser sig. Rör ner socker eller sirap och salt och därefter mjölet.
Ta så mycket mjöl så att degen släpper från bunkens kanter. Jäs under duk i 30 minuter. Baka ut till små tekakor och låt jäsa under duk i ytterligare 30 minuter. Nagga med en gaffel.
Grädda i 250 grader i ca 10 minuter...

Ät och njut medans de är varma... Smöret smälter på brödet och de smakar ljuvligt.. Jag lovar!
Ha en underbar fredagskväll.





1 kommentar:

MiaMaria sa...

Hejsan Och tack för din rara kommentar!

Ser väldans gott ut det du bakat och Hallongrottor är ju bara så MUMS!

HA en skön vecka!
MiaMaria