onsdag 1 juni 2011

Klematis i underbar blom

Ljuvliga blåa klockor


Det är nästan ett under att den lever denna underbara klematis. Vi satte den för många år sen och de första åren klippte jag ner den för det hade jag hört någonstans att man skulle göra... Men den växte inte alls mycket, typ upp en meter eller något varje sommar. Sen sa en god vän till mig att sluta klippa den och sen dess har den växt minsann, den mäter dryga tre meter på höjden nu...
Men vi har haft några somrar med riktiga vindar och stormvarning och den har nog rest i backen vid minst fyra tillfällen.


Men den har alltid lyckats återhämta sig efter dessa fall :)) och det är ju tur för den är så vacker med sina ljuvliga blåa klockor :)
Den sprider sig lite grann, så förra året tog jag några små fjuttiga skott och planterade precis vid växthuset, det blev inte mycket av det i fjol inte men i år så har de små skotten verkligen tagit sig och de växer så de knakar. Kul!


Det fullkomligt kryllar av blå blom i denna stora underbara lövhög :))

Ha en underbar onsdag.

Stor kram
Jessica

6 kommentarer:

Vintage House sa...

Så härlig:)
ha nu en skön skön helg
kram
sandra

Gunillasljusglimtar sa...

Hej Jessica! Vilken underbar Klematis!! Jaa jag har sagt till gubben KLIPP ej ner våran(likadan som din) men inte undra på att den aldrig blir stor!! Ska förmedla detta,hihihi.Ha det gott / Gunilla

fem barns mamma sa...

Oj, helt fanatastiskt!

Har en, och jag gjorde samma sak de första åren, tyvärr tycker jag den har svårt att växa nu med.
Skulle säkert må bättre om jag flyttade den, får klura på det:-)

Ja, nu njuter vi av sommar och sol, inte sant?

Kram Emma

Så Vitt Jag Vet sa...

Vilken fantastiskt vacker klematis... Hur har du lyckats ta skott ,är det jordskott?
Kraam
Sanne

Ardisia sa...

Hej Gumman!
Visst är det vackert med Klematis! Jag hade flera sorter i det gamla hemmet och saknar dom nu jätemycket, nu när jag vet att det börjar bli dags för blomningen! Som tur är har jag en gammal klematis här, som inte börjat blomma ännu, spännande att se vad det är för färg & form på den! Ska nog ta & plantera lite mer Klematis snart så vi har nåt att njuta av nästa sommar då :) Jag har inte klippt mina klematisar heller, bara en sort som krävde det om jag inte minns fel.
Ha en underbar helg nu & ta hand om dig! Kram Mia

Majas skafferi sa...

Hej! Verkligen imponerande klematis! Ibland är det svårt att veta hur växterna vill ha det! ;)
Ha det bra!