tisdag 30 augusti 2011

Stooor prydnandssak.

Helgen som regnade bort..


Oj va fort helgen gick nu igen och oj vad det har regnat. Vi har fått så mycket regn som ställt till det riktigt för en del, vatten som gått in i källare och garage, fy va trist, lider verkligen med er....
Man önskar att hösten alltid skulle visa sin bästa sida med sol och kylig härlig luft, visst måste det komma regn då och då, men inte så här... Vi har i allafall trotsat regnet och varit ute och kollat på fotboll hela helgen lång, både lördag och söndag, det är bara att klä sig efter vädret för killarnas fotboll kan man inte missa : ))
Vi var ju och hälsade på äldste sonen från lördag till söndag.
Det var så underbart att få krama om honom och mysa riktigt. Han har en ganska stor etta så när vi är där sover vi alla i ett o samma rum, i sängen, på soffan och på golvet. På lördagskvällen/natten låg vi vakna länge alla 4 och småpratade och skrattade långt in på småtimmarna, sååå härligt. ****KÄRLEK****


Härliga mörka mysiga inomhuskvällar har vi framför oss nu med tända ljus och eld i kaminen. Jag har alltid önskat en vedspis i köket som man kan elda i under kalla höst och vinterdagar, det är så mysigt tycker jag sen är det så himla fint med en vedspis i ett kök också. När vi skulle göra om köket för några år sedan så sa jag det till min kära gubbe. Tyvärr gick det inte att installera en "fungerande" vedspis i vårt kök sa sotaren. (Det var något med nån rökgång). I samma veva så fick vi en gammal vedspis av en bekant (lycka).... Åhhh så fin den var, jag vill ju så gärna ha en i köket sa jag igen, men det går ju inte har jag sagt, sa gubben..... men som prydnad då sa jag, bara för "mysighetens" skull, även jättebra som avställningsyta när man lagar mat eller bakar.


Sagt och gjort, den fick komma in ändå till min stora lycka, som prydnad : )
När det sen gått ett tag så sa min gubbe med ett leende, det där med avställningsyta när du lagar mat det var en bra idé : )) (Jag har nämligen spisen full med gamla kopparkokare och ljus) Ja, sa jag det fungerar alldeles utmärkt!


Jag har också alltid drömt om en stor gammaldags spiskupa med en "avställningsyta" på för ljus och lite annat mysigt, efter lite skissande och funderande så murade min gubbe den här alldeles själv. Han kan minsann om han vill : )

Ha en jättefin dag.

Stor Kram
Jessica



7 kommentarer:

Lotta Zetterling sa...

Visst är det vackert med gamla spisar, vi satt in en murad spis i vårt kök det är nog det bästa vi har :) att få tända en brasa när det kallt och värma sig framför det är härligt!!Din spiskåpa var också fin:)

Ha en bra höstdag!!

Kram Lotta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken tur att du övertalade mannen och sätta in vedspisen, bara och se den är ju lycka. Och lite extra förvaring fick du också. Jättefint med spiskupan, du har en händig man.
Ha det gott vännen
Kramar
AnnaMaria

Vintage House sa...

Hej
jag gillar verkligen hösten men detta regnade och allt blir fuktigt och blött så tråkigt..
tycker att det är en underbar prydnad och jag hade gärna tänkt mig en men vi går se....
ha en fin fin dag
kram
sandra

Änglarum sa...

Hej! så mysigt ni hade det hos sonen :) hm vedspisen "wov" så fin älskar sådanna, men passar inte in hos mig i ett radhus :)) ha en fin fortsättning på veckan..kramiz Jessica

Anneli sa...

Det räcker ju med att se den vackra spisen....och spiskupan är verkligen fin!

Låter så fint när du beskriver att ni varit hos sonen, det är lycka och kärlek.

Stor kram
Anneli.

Anette sa...

Hej vännen
Åhh så mysigt med vedspis om man så bara har den till avställningsplats hi hi
Så mysigt du har :)
Ha de så bäst gumman
Kramar Anette

Så Vitt Jag Vet sa...

Fin ide att ha som avställnings yta.. Och vilken vacker spiskåpa , din man är ju verkligt händig...
Kraam
Sanne